Tyxo.bg counter
Органичен тор
Banner


Home Трева Джинджифил - отглеждане

PostHeaderIconДжинджифил - отглеждане

Джинджифилът е тропическо растение, което външно изглежда като тръстика.
При покупката на корени проследете ги да са гладки и плътни на пипане, немного влакнести, а кожата им да е с лек копринен блясък.
Способът за отглеждане вкъщи се състои в следното: избират се най-свежите, гладки, блестящи корени, желателно с чифт живи пъпки. Положете тези корени хоризонтално с пъпките нагоре в широк контейнер с плодородна почва.
Пъпките трябва да се покрият с почва с дебелина няколко сантиметра. За отглеждането на джинджифила са подходящи топли и светли помещения. Ако температурата в помещението е ниска, се намалява поливането, а ако е висока - се следи почвата да не пресъхва. В саксията се прави добър дренаж, за да не се застоява водата и да не загние коренището. Пресаждането се прави напролет. Ако правилно се подберат условията за отглеждане, може да се порадвате и на цъфтеж.

Джинджифилът може да достигне до метър височина. За засаждане е необходим недълбок, широк съд и почва (земна смес) за отглеждането на зеленчуци. Не е нужно коренът да се засажда дълбоко в земята. Саксията с джинджифила се държи на място, защитено от преки слънчеви лъчи и силен вятър.
Джинджифилът обича влагата и високата температура на въздуха. Не изисква много светлина и може да се отглежда и на сенчести места. Ако му се създаде достатъчно влажна атмосфера, на него се появяват пъпки, от които стремително започват да растат стъбла, достигащи до метър височина даже в домашни условия.
След цъфтежа, когато напълно изсъхнат листата и стъблата (времето на изсъхване на листата съвпада с времето на готовността за събиране на реколтата), изваждат се коренищата от почвата, почистват се и се махат стъблата и дребните коренчета.

 

Джинджифил

 

PostHeaderIcon Последно добавено

viagra