Tyxo.bg counter
Органичен тор
Banner


Home Статии Отглеждане на ягоди

PostHeaderIconОтглеждане на ягоди

Ако искате да засадите ягоди в градината, все още можете да напра­вите това и през пролетта, защото тези растения лесно се прихва­щат. При отглеждането им обаче трябва да знаете най-важните неща.
При засаждането на ягоди подберете добре почвата. Тя трябва да е пропусклива и добре на­торена. Не е добре да се засаждат след ма­лини, дворни боровин­ки или след растения от семейството на домата (Solanaceae), защото има опасност от заразя­ване с вирусни болести.
Наторяване и мулчиране - Лехите трябва да са добре наторени. Мулчирането със слама се препоръчва, за да се избегне развитието на плевели и за да се запа­зят плодовете чисти.
Поливане -  Растенията не бива да се поливат отгоре, за да не се раз­вият гъбички. Най-подхо­дящо е капковото напоя­ване, което дава отлични резултати.

Най-добре се развиват на открито и проветриво слънчево място. Засаждат се във високи лехи.
Размножаване -  В по-топлите райони с климат близък до субтропическия младите растения се за­саждат през март - април, а в по-студените места - в края на зимата и начало­то на пролетта, шахматно, през ред, като остявяте разстояние между растенията 35 см. Върхът на корените трябва да е на нивото на пръстта, за да се избегне загниването. Ягодите се поливат вед­нага след засаждането.

 

Ягоди

 

PostHeaderIcon Последно добавено

viagra